Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/hosting_users/worldmapfinder/www/Library/Class/RecordsetClass.php on line 443

Warning: mysql_num_fields(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/hosting_users/worldmapfinder/www/Library/Class/RecordsetClass.php on line 444
Metro - Pekingin Kartta - Peking - Helppokäyttöinen pekingin kartta, parhaat karttasivustot.
Metro - Helppokäyttöinen Pekingin Kartta, parhaat karttasivustot.

Peking - Pekingin Kartta

Peking eli Beijing on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki. Nimessä bei tarkoittaa pohjoista ja jing pääkaupunkia. Suomeksi Beijing tarkoittaa pohjoista pääkaupunkia erotukseksi muualla sijainneista Kiinan pääkaupungeista.

Peking on myös yksi Kiinan neljästä provinssitasolla itsehallinnollisesta kunnasta.

Peking on Kiinan kolmanneksi suurin kaupunki Chongqingin ja Shanghain jälkeen. Pekingiä pidetään Kiinan politiikan, koulutuksen ja kulttuurin keskuksena, kun Shanghaita ja Hongkongia taas pidetään talouden keskuksina.

Peking isännöi vuoden 2008 kesäolympialaisia.

Pekingin metro - Metro

Pekingin metro on metrojärjestelmä Pekingissä, Kiinassa. Ensimmäinen linja avattiin vuonna 1971, nykyään linjoja on 14 ja asemia 172. Linjojen yhteispituus on 336 kilometriä. Pekingin metro on manner-Kiinan vanhin sekä toiseksi pisin ja käytetyin Shanghain metron jälkeen.

Metrojärjestelmä laajeni viidellä linjalla 30. joulukuuta 2010, kun linjat 15, Changping, Fangshan, Yizhuang ja Daxing avattiin. Kiinan hallituksen talouden elvyttämispaketti on vauhdittanut metron laajennusta.