A Google Föld (Google Earth) egy ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. A programban a Föld minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.

Paraguay - Paraguay Térkép

Paraguay nevét legnagyobb folyójáról kapta. Az indián eredetű név jelentése: "papagájok vize". Az egykori spanyol gyarmat 1811-ben nyerte el függetlenségét. Bolívia mellett a kontinens másik, tengerparttal nem rendelkező országa. Felszínét a Paraguay – mocsarakkal tarkított, őserdővel borított – völgye osztja két részre. A folyótól nyugatra a Gran Chaco szavannás alföldje, keletre pedig a szubtrópusi erdőkkel fedett Brazil-magasföld uralja a tájat. Földje ásványkincsekben szegény, de vízenergiában gazdag. A Brazíliával közösen üzemeltetett Itaipu a Föld legnagyobb vízerőműve. Lakói főleg növénytermesztésből (rizs, kukorica, búza, gyapot) és állattenyésztésből (szarvasmarha) élnek. Jelentős a fakitermelés is.

Dél-amerika két tengerpart nélküli országának egyike. A Paraguay folyó osztja két részre. Tőle nyugatra van az ország 60% elfoglaló Gran Chaco. Ez a sok folyóval átszelt alföld folyamatosan emelkedik az Andok előhegységei felé. A Paraguay folyótól nyugatra található Paraná-fennsík is, ennek magassága általában 300-600m, de a Caaguazúi-hegységben 700m-t is elér.
Google Térkép - Paraguay Térkép
Google Térkép - Paraguay Térkép
Google Föld - Paraguay Térkép
Google Föld - Paraguay Térkép
Bing Térkép - Paraguay Térkép
Bing Térkép - Paraguay Térkép
Nokia Térkép - Paraguay Térkép
Nokia Térkép - Paraguay Térkép
Paraguay Térkép - 3,624 x 5,125 Képpont
Paraguay Térkép - 2,685 x 3,151 Képpont
Paraguay Térkép - 2,685 x 3,151 Képpont
Paraguay Térkép - 2,480 x 3,363 Képpont
Paraguay Térkép - 2,480 x 3,326 Képpont
Paraguay Térkép - 2,356 x 2,536 Képpont
Paraguay Térkép - 2,349 x 2,600 Képpont
Paraguay Térkép - 2,348 x 2,947 Képpont